Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

  • Forslag nr. 1 fra Nesvik, Harald T. på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag til lovendring som forbyr bruk av burka, niqab og andre klesplagg som vanskeliggjør identifisering og samhandling i alle skole- og utdanningsinstitusjoner.

    Forslag nr. 2 fra Hansson, Rasmus på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget viser til Parisavtalens ambisjon om å unngå global oppvarming over 1,5 grader på grunn av menneskeskapte klimaendringer, og målet om at Norge skal kutte klimagassutslippene med 40 pst. innen 2030, og ber regjeringen trekke tilbake utvinningstillatelsene etter olje og gass på norsk sokkel som ble tildelt i 23. konsesjonsrunde og avlyse 24. konsesjonsrunde, siden kloden ikke engang tåler at vi brenner opp olje og gass fra de feltene som er i drift i dag.

    Forslag nr. 3 fra Hansson, Rasmus på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen sørge for at statsbudsjettet for 2017 på en forpliktende og sektorvis måte reduserer klimautslippene i Norge betydelig og i tråd med målet om at de skal ned med 40 pst. innen 2030, hvilket vil si 1,6 millioner tonn CO2 i 2017.

    Forslag nr. 4 fra Hansson, Rasmus på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag for Stortinget om å overføre alle ubrukte midler av de totalt 7,3 milliarder kroner satt av til flyktningkostnader i Norge i 2016, til utenlandsbistand for bruk i 2016 og 2017, i tillegg til det ordinære budsjettet for utenlandsbistand.

    Forslag nr. 5 fra Hansson, Rasmus på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen stanse den planlagte ulveskytingen som er foreslått av rovviltnemndene og opprettholde ulvebestanden i Norge på dagens nivå.

    Forslag nr. 6 fra Lysbakken, Audun på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen senest i revidert budsjett 2017, legge fram en plan for hvilke virkemidler man skal bruke for å nå Stortingets mål om at alle nye biler som selges i 2025 skal være nullutslippsbiler.

    Forslag nr. 7 fra Lysbakken, Audun på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen fryse adgangen til å omsette kvoter og rettigheter i kystfiskeflåten i påvente av at Stortinget skal behandle den varslede gjennomgangen av dagens kvotesystem.

    Forslag nr. 8 fra Lysbakken, Audun på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen undersøke levekårene til de familiene og barna som er rammet av kutt i uføretrygden, herunder kutt i barnetillegg og kutt som følge av måten regjeringen gjennomførte omleggingen av uføretrygden i anledning uførereformen på, og komme tilbake til Stortinget med denne kunnskapen raskest mulig slik at Stortinget kan vurdere om spesielle hjelpetiltak er nødvendig.

    Forslag nr. 9 fra Lysbakken, Audun på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen om å midlertidig avslutte all eksport av våpen, ammunisjon og annet militært materiell til alle statene som deltar i den saudi-arabisk-ledede koalisjonen som intervenerer i konflikten i Jemen.

    Forslag nr. 10 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen legge fram forslag om forbud mot fengsling/internering av barn.

    Forslag nr. 11 fra Grande, Trine Skei på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget på egnet måte med en orientering om praksis rundt fengsling/internering av barn, og forslag til å redusere bruken.

    Forslag nr. 12 fra Raja, Abid på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen kartlegge bruken av ansiktsdekkende plagg i offentlige utdanningsinstitusjoner, og vurdere nødvendigheten av nasjonale retningslinjer rundt bruken av dette.

    Forslag nr. 13 fra Arnstad, Marit på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen utsette høringsfristene slik at kommunene kan sørge for forsvarlige politiske prosesser i utformingen av sine innspill om lokal tjenestestedstruktur i politiet.

    Forslag nr. 14 fra Arnstad, Marit på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen iverksette en gjennomgang av arbeidet til politidistriktenes styringsgrupper for å påse at disse er i tråd med de føringer som Stortinget har lagt for de lokale prosessene i Politireformen.

    Forslag nr. 15 fra Arnstad, Marit på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen arbeide for at EU-kommisjonen gir adgang til ytterligere forlengelse av nasjonal grensekontroll innenfor dagens Schengen-regelverk.

    Forslag nr. 16 fra Arnstad, Marit på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen legge frem en sak for Stortinget om hvor store utgifter kommuner, fylker og stat har hatt i forbindelse med kommunereformen.

    Forslag nr. 17 fra Arnstad, Marit på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen orientere Stortinget på egnet måte om hvordan den har fulgt opp jordvernstrategien som ble vedtatt i år gitt at omdisponeringen av matjord har økt de siste to årene.