Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

  • Forslag nr. 1 fra Arnstad, Marit på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen om å vurdere Klima- og miljødepartementets klagevedtak av 20. desember 2016 på nytt, slik at Stortingets vedtak av 6. juni 2016 blir gjennomført.

    Forslag nr. 2 fra Arnstad, Marit på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen gjøre de nødvendige endringer slik at naturmangfoldloven § 18 i hele sin bredde kommer til anvendelse i vurderingen av spørsmålet om lisensjakt på ulv. Stortinget legger særlig vekt på at kriteriene b og c skal inkluderes i vurderingen og at målet er at Stortingets vedtak 769 i forbindelse med Innst. 330 S (2015-2016) skal effektueres.

    Forslag nr. 3 fra Arnstad, Marit på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen endre rovviltforskriften § 3 med kommentarer, slik at den blir i samsvar med Stortingets vedtak.

    Forslag nr. 4 fra Arnstad, Marit på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen åpne for bruk av løs på drevet, halsende hund under årets lisensjakt på ulv.

    Forslag nr. 5 fra Arnstad, Marit på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen i beitesesongen innføre fellingstillatelse på ulv i prioriterte beiteområder uten forutgående søknad. Fylkesmannen varsles før slik jakt iverksettes.

    Forslag nr. 6 fra Fredriksen, Jan-Henrik på vegne av Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen så snart som mulig, og senest innen 10. mars d.å., fremme en sak om hvordan forvaltningen av ulv, herunder adgangen til lisensjakt, kan gjennomføres i samsvar med Stortingets vedtak i Innst. 330 S (2015-2016), gjeldende lovverk og internasjonale konvensjoner. Stortinget ber regjeringen i denne saken om å se hvordan naturmangfoldloven § 18 første ledd bokstav b hvor det tillates uttak av vilt, herunder rovvilt '[...] for å avverge skade på avling, husdyr, tamrein, skog, fisk, vann eller annen eiendom' og bokstav c hvor det tillates uttak '[...] ut i fra allmenne helse- og sikkerhetshensyn eller andre offentlige interesser av vesentlig betydning' kan tillegges vesentlig vekt i vedtak om lisensfelling av ulv. Det forutsettes at det åpnes for lisensfelling av ulv utover det antallet som allerede er bestemt for inneværende år, dersom ny informasjon om skadepotensialet, eller annen vesentlig informasjon gjør dette mulig innenfor rammene av gjeldende lovverk

    Forslag nr. 7 fra Fredriksen, Jan-Henrik på vegne av Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen om å endre Forskrift om forvaltning av rovvilt (FOR-2005-03-18-242) slik at denne er tilpasset Stortingets vedtak i Innst. 330 S (2015-2016). Stortinget ber regjeringen om spesielt å gjennomgå omtalen av naturmangfoldloven i kommentarene til forskriften for å sikre at disse er i tråd med intensjonene i Innst. 330 S (2015-2016).