Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Meld. St. 2 (2016-2017), Innst. 401 S (2016-2017)

  • Forslag nr. 102 fra Liadal, Hege Haukeland på vegne av Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen bevare aktivitets- og redegjørelsesplikten, samt styrke den ved å følge opp Skjeie-utvalgets anbefalinger til endringer, og komme tilbake til Stortinget på egnet måte med en sak om dette.

    Forslag nr. 103 fra Vedum, Trygve Slagsvold på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen umiddelbart innføre stående fellingstillatelse på ulv i alle beiteprioriterte områder.

    Forslag nr. 104 fra Syversen, Hans Olav på vegne av Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre


    Stortinget samtykker i at det fra 1. august 2017 blir gitt fritak i foreldrebetalingen i barnehage for 20 timer per uke til alle tre-, fire- og femåringer i husholdninger med skattepliktig kapital- og personinntekt på under 450 000 kroner per år, jf. forskrift 16. desember 2005 nr. 1478 om foreldrebetaling i barnehager § 3.

    Forslag nr. 105 fra Valen, Snorre Serigstad på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen utrede en differensiert landingsavgift av hensyn til kortbanenettet, med sikte på innføring i forbindelse med statsbudsjettet for 2018.

    Forslag nr. 106 fra Støre, Jonas Gahr på vegne av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber regjeringen fremme lovforslag om styrking av arbeidsmiljøloven basert på følgende punkter:

    - Definisjonen av fast ansettelse må sikre arbeidstaker en reell forutsigbarhet for arbeid, inntekt og arbeidstid og utvetydig fastslå at det er arbeidsgiver som bærer risikoen ved manglende oppdrag.
    - Den kontraktsfestede arbeidstiden skal være i samsvar med arbeidsgivers forventede behov for arbeidskraft. Ingen adgang til å inngå fast arbeidsavtale med lavere stillingsbrøk enn det, kombinert med tilkallingsavtale.
    - Ingen utvidelse av bemanningsbransjens adgang til å ansette midlertidig.

    Forslag nr. 107 fra Valen, Snorre Serigstad på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen videreføre rentekompensasjonsordningen for skolebygg og svømmeanlegg, samt sikre at retningslinjene for å søke om tippemidler gir kommunene tilstrekkelig økonomisk handlingsrom for å bygge og vedlikeholde svømmeanlegg, slik at alle elever når ferdighetsmålene som er satt for svømme- og livredningsopplæring i grunnskolen.

    Forslag nr. 108 fra Andersen, Karin på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen for året 2017 øke antallet kvoteflyktninger gjennom FNs kvotemekanisme med 1 500 og øke antallet gjennom den europeiske relokaliseringsmekanismen med 500.

    Forslag nr. 109 fra Berg-Hansen, Lisbeth på vegne av Arbeiderpartiet


    Kap. 2421,
    Post 70 og post 95 foreslås sammenslått til totalt kroner 134 800 000, og endres til at Staten lyser ut disse midlene til mindre såkornfond, slik at lokale/regionale investeringsfond kan søke en sum tilsvarende det de kan reise av privat kapital. Disse lokale/regionale investeringsfondene skal forvaltes aktivt og med et ansvarlig styre. Det skal være symmetri i tap og avkastning mellom staten og de private investorene.

    post 51 Tapsavsetning såkornfond 46 400

    Forslag nr. 110 fra Valen, Snorre Serigstad på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å endre partiloven slik at plikten til, og tidsfristene for, å innberette bidrag over 10 000 kroner etter lovens § 18, fjerde ledd, også gjelder i ikke-valgår.

    Forslag nr. 111 fra Fylkesnes, Torgeir Knag på vegne av Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen utrede et eget tilskudd for å gi grunnlag for drift på de mest tungdrevne arealene i landet. Utredningen bør være ferdig til jordbruksforhandlingene i 2018, slik at partene da kan avklare om de ønsker å innføre tilskuddet fra 2019.

    Forslag nr. 112 fra Hansson, Rasmus på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber Riksrevisjonen granske norske myndigheters kontroll med overskridelsene på norsk sokkel de siste 14 årene som beløper seg til 200 milliarder kroner. Statens direkte delaktighet i overskridelsene gjennom Statoil og Petoro skal også granskes. Spesielt skal de aktuelle oljeutbyggingene Aasta Hansteen, Goliat, Yme og Martin Linge, hvor det så langt er mer enn 30 milliarder kroner i overskridelser totalt, granskes. De 6 dødsfallene og 22 skadde under byggingen av oljeplattformen Martin Linge i Sør-Korea skal også granskes med hensyn på norske myndigheters krav og tilsyn for å unngå slike tragiske hendelser.

    Forslag nr. 113 fra Hansson, Rasmus på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen vurdere om Statoils pågående reklamekampanjer (som http://nårgoderåderunge.no/ og ‘Hvordan ser framtiden ut’) er villedende siden den ikke opplyser hvor mye Statoil planlegger å investere i økt fossilproduksjon og hvor mye klimagassutslipp Statoils produkter forårsaker, og om dette rammes av markedsføringsloven som en villedende utelatelse hvor den næringsdrivendes markedsføring utelater eller skjuler vesentlige opplysninger.

    Forslag nr. 114 fra Hansson, Rasmus på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen sørge for at Statoil ikke påvirker det norske stortingsvalget med reklamekampanjer og påvirkningsarbeid.

    Forslag nr. 115 fra Gundersen, Gunnar på vegne av seg selv


    Stortinget ber regjeringen følge opp romertallsvedtak VI om en uavhengig utredning av den genetiske opprinnelsen til ulvestammen i Norge i Innst. 330 S (2015-2016) ved å initiere et forskningsprosjekt der ansvaret for gjennomføring tildeles Forskningsrådet.

    Forslag nr. 116 fra Gundersen, Gunnar på vegne av seg selv


    Stortinget ber regjeringen omdisponere midler avsatt til ulvetiltak på kap. 1420 i RNB slik at det totalt blir avsatt 10 mill. kroner til prosjektet.