Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Dokument 8:29 S (2017-2018), Innst. 215 S (2017-2018), Dokument 8:29 S (2017-2018)

  • Forslag nr. 20 fra Stoknes, Per Espen på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen, i en overføring av ansvaret for rusbrukere fra justissektoren til helsetjenesten, trappe opp arbeidet for å:

    -redusere ventetiden i rusomsorgen og unngå brudd i behandlingen, gjennom å legge til rette for et bredere tilbud og sikre gode økonomiske rammer.

    -etablere et sterkere helsefaglig hjelpetilbud for rusbrukere og tungt avhengige i større byer, ved å sikre at helse- og sosialarbeidere er tilgjengelige i det offentlige rom.

    -opprette brukerrom i de større byene, med tilgang på kvalifisert helsepersonell.

    -tilby gratis langtidsvirkende prevensjon til ruspasienter, samt sørge for god informasjon om rusbehandling og graviditet.

    -skape et tett samarbeid mellom behandlere, interesseorganisasjoner som arbeider med avrusing, kommunehelsetjenesten og Nav, for å sørge for god informasjon om rus og rusmidler, med en målsetting om å bidra til å redusere bruk og misbruk, kriminalitet og skadevirkninger.

    -prioritere tiltak overfor barn og unge som er pårørende eller selv er rusavhengige.

    -skape et godt samarbeid mellom skoler og helsesektoren, for å sikre god informasjon om rus, rusmidler og tilgjengelighet blant unge.

    -legge til rette for at interesseorganisasjoner med ulike tilnærminger til rusomsorgen kan motta støtte til informasjonsarbeid og arbeid mot rusavhengighet.

    -erstatte kriteriebaserte systemer for tildeling av ulike former for medikamentell rusbehandling med helhetlig og fleksibel medisinsk vurdering hos kvalifisert behandler.

    Forslag nr. 21 fra Stoknes, Per Espen på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen utvide rusreformutvalgets mandat til også å vurdere regulert omsetning av lettere rusmidler som i dag er illegale, for å sikre en best mulig reform for brukerne.

    Forslag nr. 22 fra Stoknes, Per Espen på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen om å utvide rusreformutvalget til å inkludere flere brukerstemmer, også nåværende brukere, for å best mulig ivareta deres hensyn.

    Forslag nr. 23 fra Stoknes, Per Espen på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen evaluere bruken av ruskontrakter.

    Forslag nr. 24 fra Toppe, Kjersti på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen evaluere LAR-ordningen og fremme tiltak for å sikre innhold, kvalitet og forbedringer i ordningen, slik at LAR kan fungere optimalt.