Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Prop. 1 S (2020-2021), Innst. 15 S (2020-2021)

  • Forslag nr. 32 fra Lundteigen, Per Olaf på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen så raskt som mulig komme med egen sak til Stortinget hvor det gis en sammenstilling og drøfting av kryssende tiltak innenfor Nav og spesialisthelsetjenesten som praktiseres i dag for å redusere økningen i antallet unge uføre. Spesielt må den unike samhandlingsmodellen for unge i utenforskap (Saltdalsmodellen) gjennomgås. Denne modellen innebærer oppfølging 24/7 med samtidighet mellom arbeid og helse og fokus på ungdommenes mestring og muligheter.

    Forslag nr. 33 fra Aasrud, Rigmor på vegne av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber regjeringen foreslå tiltak for foreldre til hjemmeboende funksjonshemmede over 18 år som av smittevernsmessige årsaker må være hjemme på dagtid under pandemien.

    Forslag nr. 34 fra Aasrud, Rigmor på vegne av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber regjeringen forlenge maksimal periode for mottak av dagpenger frem til 1. juli 2021. Personer som har falt ut av ordningen som følge av regjeringens beslutning om å ikke utvide maksimal periode for mottak av dagpenger utover 1. november 2020 skal kunne gjenoppta mottak av dagpenger fra 1. januar 2021.

    Forslag nr. 35 fra Aasrud, Rigmor på vegne av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber regjeringen redusere inntektskravet for rett til dagpenger til 0,75 G for nye tilfeller fra 1. januar til 1. juli 2021.

    Forslag nr. 36 fra Aasrud, Rigmor på vegne av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag til endringer i folketrygdloven som innebærer at ordningen med ferietillegg til de som mottar dagpenger gjeninnføres.

    Forslag nr. 37 fra Lerbrekk, Solfrid på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen snarest få på plass en ny midlertidig ordning som sikrer permitterte faglærte fra tredjeland inntekt tilsvarende dagpenger.

    Forslag nr. 38 fra Aasrud, Rigmor på vegne av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber regjeringen fremme tiltak for å sikre at smittevernsregler knyttet til arbeidsinnvandring etterleves.

    Forslag nr. 39 fra Moxnes, Bjørnar på vegne av Rødt


    Stortinget ber regjeringen komme tilbake med forslag for inntil videre å sikre at permitterte med redusert arbeidstid som periodevis får muligheten til å jobbe mer ikke mister retten til dagpenger.

    Forslag nr. 40 fra Moxnes, Bjørnar på vegne av Rødt


    Stortinget ber regjeringen komme tilbake med en tiltakspakke for inntektssikring, kompetanseutvikling og sysselsetting for de langtidsledige.

    Forslag nr. 41 fra Moxnes, Bjørnar på vegne av Rødt


    Stortinget ber regjeringen gjennomgå regelverk og satser for sosialhjelp, livsopphold og andre behovsprøvde ytelser og komme tilbake til Stortinget i revidert nasjonalbudsjett for 2021 med forslag som sikrer mottakerne en verdig levestandard og at utbetalte beløp øker.

    Forslag nr. 42 fra Moxnes, Bjørnar på vegne av Rødt


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag til endringer i folketrygdloven som innfører feriepenger til de som har vært arbeidsledige, inkludert de som har mottatt dagpenger i under 8 uker i 2020.

    Forslag nr. 43 fra Waagen, Elise på vegne av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber regjeringen gjennomgå ordningen med brillestøtte til barn og komme tilbake i revidert nasjonalbudsjett med en ordning som skjermer familier med store brilleutgifter til barn.