Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Prop. 210 S (2020-2021), Innst. 663 S (2020-2021)

  • Forslag nr. 2 fra Fylkesnes, Torgeir Knag på vegne av Sosialistisk Venstreparti og Rødt


    Stortinget ber regjeringen gjennomføre en konsekvensutredning av frihandelsavtalen med Storbritannia der spesielt bruk av negative lister, frys- og skralle, forbud mot ytelseskrav, og nasjonal behandling for preetablering av investeringer, forbud mot toll på digitale tjenester, og utstrakt regulatorisk samarbeid gjennomgås. Når utredningen er ferdig må den på åpen høring før videre behandling i regjering og Storting. Når utredningen er ferdig, må det åpnes for en reforhandling av deler eller hele avtalen.

    Forslag nr. 3 fra Aasland, Terje på vegne av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber regjeringen om mulig inkludere 'nye tjenester' i avtalens reservasjonsliste, forutsatt at dette ikke forsinker avtalens ikrafttredelse.

    Forslag nr. 4 fra Mehl, Emilie på vegne av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen sørge for at det i avtalen kommer inn en formulering fra norsk side som lyder: Norge forbeholder seg retten til å vedta eller opprettholde ethvert tiltak med hensyn til ytelse av nye tjenester som ikke inngår i næringsgrupperingen i De forente nasjoners Provisional Central Product Classification (CPC), 1991.