Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Prop. 114 LS (2021-2022), Innst. 450 S (2021-2022)

  • Forslag nr. 78 fra Knutsen, Eigil på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti



    Løse forslag nr 78 A,Sp,SV
    [Forslaget finnes kun som pdf-fil]

    Forslag nr. 79 fra Knutsen, Eigil på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag i nysalderingen av statsbudsjettet for 2022 om å kompensere merutgifter til pandemien i kommunene og fylkeskommunene i perioden 2020 til første halvår 2022.

    Forslag nr. 80 fra Knutsen, Eigil på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen i statsbudsjettet for 2023 innføre moms på kjøpsbeløpet for elbiler over 500 000 kroner. Momsfritaket skal holdes uendret frem til 2025. I forbindelse med innføring av kjøpsavgifter for elbil skal det sikres at konkurransefordelen til elbiler i alle personbilsegment opprettholdes.

    Forslag nr. 81 fra Knutsen, Eigil på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet 2023 sørge for at Enova øker støtten til el-varebiler fra 30 % til 40 pst. av merkostnaden.

    Forslag nr. 82 fra Knutsen, Eigil på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen fremme nødvendige lovforslag som utvider det lovfestede omfanget av fylkeskommunenes plikt til å tilby tannhelsetjenester til å omfatte 21- og 22-åringer, samt forskriftsfeste retten til redusert betaling for disse årskullene.

    Forslag nr. 83 fra Knutsen, Eigil på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen sikre at helsetjenesten på Politiets utlendingsinternat, Trandum, legges under den offentlige helsetjenesten og at beslutningen om dette tas i løpet av 2022 slik at overføringen kan gjennomføres senest 1. juli 2023

    Forslag nr. 84 fra Knutsen, Eigil på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen videreføre det midlertidige regelverket for bostøtte jf. innst. 251 S (2021-2022) for månedene juni, juli, august og september.

    Forslag nr. 85 fra Knutsen, Eigil på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen så raskt som mulig etter 1. august sørge for at det utbetales 500 mill. kroner gjennom tilskuddsordningen til kollektivselskapene som opprettes ifb. RNB, fordelt etter forventet nedgang i billettinntekter ut 2022. Midlene skal legge til rette for omstilling og utvikling av nye løsninger.

    Forslag nr. 86 fra Knutsen, Eigil på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet for 2023 vurdere overgang fra kronetoll til prosenttoll, blant annet for tollinjene storfe, svin, sau, lam og potet.

    Forslag nr. 87 fra Knutsen, Eigil på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med tilsvarende modell som Sverige for Norge for avansert biodrivstoff, og snarest mulig utarbeide et rapporteringssystem for bruk av bærekraftig biodrivstoff utover omsetningskravet, som oppfyller bærekraftskriteriene for biodrivstoff, og som ikke inneholder biodrivstoff med avskogingsrisiko. Dersom Sverige i prosessen med EU-kommisjonen ikke får gjennomslag for den foreslåtte modellen, bes regjeringen komme tilbake til Stortinget med forslag til ny modell.

    Forslag nr. 88 fra Knutsen, Eigil på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen sikre støtte til norske organisasjoner som arbeider med nedrustning og bidrar til offentlig debatt om atomvåpen i Norge ved å øremerke organisasjonsstøtte på 2,5 mill. kroner til Nei til atomvåpen, 3 mill. kroner til Norske leger mot atomvåpen (som også administrerer ICAN i Norge), 1,8 mill. kroner til Norges Fredsråd, og 1,6 mill. kroner i prosjektstøtte til Norsk Folkehjelp.

    Forslag nr. 89 fra Knutsen, Eigil på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget samtykker i at Forskningsrådet i 2022 kan benytte bevilgninger som er overført til Forskningsrådet til forskningsformål i 2022 eller tidligere budsjettår, til å dekke forpliktelser til forskningsprosjekter med andre formål innenfor Forskningsrådets portefølje innenfor en samlet ramme på 2 000 mill. kroner.

    Forslag nr. 90 fra Knutsen, Eigil på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen i statsbudsjettet for 2023 videreføre tilskuddsordningen til mindre byer uten byvekstavtaler slik ordningen er beskrevet i NTP.

    Forslag nr. 91 fra Knutsen, Eigil på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen videreføre prosjektorganisasjonen i Ocean Space Centre i tråd med vurderingen som fremkommer i brev til finanskomiteen fra fiskeri- og havministeren datert 6. juni 2022 om at det vil være mulig å starte opp med deler av prosjektet mens prosjektet omarbeides og kostnadene vurderes.

    Forslag nr. 92 fra Knutsen, Eigil på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen frita fartøy med fartsområde kystfiske eller mindre fra kravet om å ha satellittabonnement, slik at disse fartøyene kun rapporterer posisjon og fangstmeldinger over mobilnettet.

    Forslag nr. 93 fra Knutsen, Eigil på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen snarest mulig forskriftsfeste krav om nullutslipp eller biogass i alle nye anbud for ferger og krav om fossilfritt i nye anbud for hurtigbåter, og komme tilbake til Stortinget med forslag i statsbudsjettet for 2023.

    Forslag nr. 94 fra Knutsen, Eigil på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen prisjustere de veiledende satsene for økonomisk sosialhjelp med 2,1 prosent til 3,4 prosent fra 1.juli.

    Forslag nr. 95 fra Knutsen, Eigil på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen i den varslede gjennomgangen av samferdselsprosjekter fram mot statsbudsjettet 2023 vurdere og fremme forslag om hvordan store prosjekter kan nedskaleres for å spare natur og matjord, samt spare kostnader og gi rom for en sterkere satsing på vedlikehold og oppgradering av eksisterende samferdselsinfrastruktur. Den varslede gjennomgangen skal gjøres for prosjekter i Statens vegvesen og Nye Veier. Statens vegvesen og Nye Veier skal også få i oppdrag å vurdere nedskalering av prosjekter med pågående planarbeid.

    Forslag nr. 96 fra Knutsen, Eigil på vegne av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget samtykker i at Kommunal- og distriktsdepartementet i 2022 kan åpne for å tilby Narvik kommune å kjøpe statens arealer på den nå nedlagte Narvik lufthavn og tilstøtende friområde til markedspris, tilsvarende 151,5 mill. kroner. Det blir ikke åpnet for å selge til lavere pris. Et direktesalg legger til grunn at Narvik kommune forplikter seg til at næringsområdet skal nyttes til verdiskapende virksomhet, at det skal være mulig for flere kommersielle aktører å kunne etablere seg og at slike etableringer skal skje på markedsmessige vilkår.

    Forslag nr. 97 fra Martinussen, Marie Sneve på vegne av Høyre, Rødt og Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen sørge for at flere barn fra lavinntektsfamilier får tilbud om å delta på gratis aktiviteter i sommerferien 2022.

    Forslag nr. 98 fra Rotevatn, Sveinung på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen forsere iverksettingen av Handlingsplan for allmennlegetjenesten.