Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Meld. St. 16 (2021-2022), Innst. 194 S (2022-2023)

  • Forslag nr. 5 fra Lund, Tobias Drevland på vegne av Rødt


    Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med forslag for å tydeliggjøre, gjennom lovgivning eller andre reguleringer, de relevante vurderingstemaene etter FNs konvensjon om sivile og politiske rettigheter (SP) artikkel 27 for å bidra til gode menneskerettslige vurderinger i forvaltningen.

    Forslag nr. 6 fra Lund, Tobias Drevland på vegne av Rødt


    Stortinget ber regjeringen utrede og komme tilbake til Stortinget med forslag til lovendringer som kan avvikle ordningen med forhåndstiltredelse i ekspropriasjonssaker for utbygginger i reinbeiteområder, og sikre at reindriftas rettslige stilling i utbyggingssaker er avklart før naturinngrep tillates.

    Forslag nr. 7 fra Lund, Tobias Drevland på vegne av Rødt


    Stortinget ber regjeringen arbeide sammen med Sametinget for å få på plass en gransking av utbyggingen av Roan og Storheia vindkraftanlegg. Granskingen bør ta for seg hele prosessen fra vedtak om konsesjon og klagebehandling, til oppfølging av høyesterettsdommen. Granskingen bør blant annet se på statens ulike roller i saken som eier av tiltakende selskap, partshjelp i rettssaken og som ansvarlig for oppfølging av høyesterettsdommen.

    Forslag nr. 8 fra Haug, Kristoffer Robin på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen gjennomgå alle tillatelser til vindkraftverk, gruvevirksomhet og andre større naturinngrep med negative effekter for reindrift og vurdere disse tillatelsene på nytt i lys av høyesterettsdommen 11. oktober 2021.