Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Prop. 1 S (2022-2023), Innst. 15 S (2022-2023)

  • Forslag nr. 8 fra Rotevatn, Sveinung på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen iverksette forsøk med kommunalisering av arbeidsavklaringspenger (AAP). Hvor en andel av det statlige trygdebudsjettet overføres til utvalgte kommuner som får ansvar for å finansiere noe av trygden sammen med staten, og får beholde besparelsen dersom de lykkes i å hjelpe utsatte grupper inn i arbeidslivet.

    Forslag nr. 9 fra Rotevatn, Sveinung på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen om å utvide de skjønnsmessige marginene for vurderingen av sosialhjelp, slik at man unngår ytterligere press på enkeltmennesker som nå står ovenfor en vanskelig økonomisk situasjon på grunn av den ekstraordinære situasjonen vi befinner oss i og slik at NAV får det handlingsrommet det er behov for å kunne yte nødvendig hjelp.

    Forslag nr. 10 fra Rotevatn, Sveinung på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen tydeliggjøre og styrke NAVs plikt til å følge opp personer som ikke klarer å overholde frister for å avdekke behov for hjelp og støtte.

    Forslag nr. 11 fra Rotevatn, Sveinung på vegne av Venstre


    Stortinget anmoder regjeringen om å redusere dokumentasjonskravet for mottakere av sosialhjelp i tråd med økt digital tilgang på opplysninger.

    Forslag nr. 12 fra Rotevatn, Sveinung på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen utrede lovfesting av permisjonsrettigheter for ansatte som ønsker å ta permisjon fra jobb for å starte egen virksomhet, herunder også se på muligheten for å gradere permisjonen og vurdere å utrede om det kan etableres egne ordninger for å kompensere tap av lønnsinntekt i perioden etablerer egen virksomhet.

    Forslag nr. 13 fra Rotevatn, Sveinung på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen utrede hvilke barrierer som finnes i arbeidsmiljøloven for å legge til rette for et stedsfleksibelt arbeidsliv og fjernarbeid utenfor Norge.

    Forslag nr. 14 fra Rotevatn, Sveinung på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen om at det opprettes en egen enhet som håndterer varslere i Arbeidstilsynet for å styrke det arbeidet arbeidstilsynet i dag gjør for å hjelpe varslere.

    Forslag nr. 15 fra Rotevatn, Sveinung på vegne av Venstre


    Stortinget anmoder regjeringen om gå igjennom arbeidsmiljøloven og fjerne barrierer som forhindrer at seniorer velger å stå lengre i arbeid og gjennomføre tiltak for at flere seniorer ønsker å stå lenge i arbeid. Herunder komme med forslag til ordninger som gjør det lettere for arbeidstakere å jobbe ut over aldersgrenser, med justerte lønns- og arbeidsvilkår, slik at både arbeidsgiver og arbeidstaker er tjent med arbeidsforholdet, med formål om å kunne styrke sysselsettingen blant seniorer.