Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Prop. 112 S (2022-2023), Innst. 488 S (2022-2023)

  • Forslag nr. 25 fra Kjerstad, Birgit Oline på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen sikre at forbedring av levekår blir vektlagt i forbindelse med oppdateringen av kriterier i inntektssystemet for fylkene ved neste evaluering av inntektssystemet.

    Forslag nr. 26 fra Kjerstad, Birgit Oline på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen i forbindelse med kommuneproposisjonen 2025 å evaluere innføringen av ny felles kostnadsnøkkel for buss, båt og bane, for å kontrollere at omleggingen ikke får store utilsiktede konsekvenser for lokalsamfunn som i dag har hurtigbåt som fungerende kollektivløsning, og for de som bor i byer med mange kollektivreisende.

    Forslag nr. 27 fra Skjelstad, André N. på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen utrede modeller som belønner kommuner som oppnår utslippskutt og tar vare på naturmangfold gjennom inntektssystemet, og komme tilbake til Stortinget med forslag om dette i forbindelse med Kommuneproposisjonen for 2025.

    Forslag nr. 28 fra Skjelstad, André N. på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen om å komme tilbake til Stortinget i statsbudsjettet for 2024 med forslag til en styrking av det klimapolitiske virkemiddelapparatet som gir rom for å gi tilstrekkelig støtte til lav- og nullutslippshurtigbåter i årene fremover, slik at bortfallet av «normerte båtkostnader»-kriteriet ikke fører til at fornyelsen av hurtigbåtflåten stopper opp.

    Forslag nr. 29 fra Skjelstad, André N. på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen sørge for at hurtigbåter til øysamfunn uten fastlandsforbindelse og ferjeforbindelser likebehandles i nasjonale ordninger for billettprisreduksjoner.

    Forslag nr. 30 fra Skjelstad, André N. på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen utvide Merkur-ordningen, slik at det kan gis investeringstilskudd for digitale løsninger i lokalbutikker i distriktene, herunder selvbetjeningskasser.