Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Meld. St. 23 (2022-2023), Innst. 108 S (2023-2024)

  • Forslag nr. 37 fra Bjørlo, Alfred Jens på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen om å utvide aldersgrensen i barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) til 20 år.

    Forslag nr. 38 fra Bjørlo, Alfred Jens på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen utrede tjenester til pasienter med alvorlig psykisk lidelse, ofte med samtidige rusproblemer og voldsrisiko. Utredningen bør gjøres i tett samarbeid med kommunene og de regionale helseforetakene. Det bør utredes varige botilbud, finansiering, juridiske forhold og hvordan kommuner og spesialisthelsetjeneste kan samarbeide om omfang og kvalitet.

    Forslag nr. 39 fra Bjørlo, Alfred Jens på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med forslag til økonomiske stimuli for å sikre god nok tilgang på psykologer og psykiatere i Nord-Norge og eventuelle andre områder med særskilte rekrutteringsutfordringer.

    Forslag nr. 40 fra Bjørlo, Alfred Jens på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med forslag til justert oppgavedeling mellom faggruppene, endringer i innhold og omfang i fagutdanninger og høyskoleutdanninger og en vurdering av andre tiltak som kan sikre gode nok tjenester i en tid med mangel på fagpersonell i psykisk helsevern, både i kommuner og i spesialisthelsetjenesten.

    Forslag nr. 41 fra Bjørlo, Alfred Jens på vegne av Venstre


    Stortinget ber regjeringen styrke forskningsinnsatsen om ulike behandlingsformer i psykisk helsevern og rusfeltet slik at man sikrer at pasientene får best mulig behandling.

    Forslag nr. 42 fra Røed, Even A. på vegne av Arbeiderpartiet og Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen øke antallet døgnplasser minimum i tråd med helseforetakenes framskrivninger.

    Forslag nr. 43 fra Hussein, Marian på vegne av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen i oppfølgingen av opptrappingsplanen inkludere de psykiske helseutfordringene mennesker som utsettes for rasisme og diskriminering opplever, samt sikre at helsetjenestene får mer kunnskap om disse sammenhengene.