Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Melding for året 2014 fra Sivilombudsmannens forebyggingsenhet mot tortur og umenneskelig behandling ved frihetsberøvelse

Dokument 4:1 (2014-2015), Innst. 325 S (2014-2015)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra OmbudsmennSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 02.06.2015Innst. 325 S (2014-2015)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet og vedlagt protokollen innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om årsmelding fra Sivilombudsmannens forebyggingsenhet mot tortur og umenneskelig behandling ved frihetsberøvelse. Komiteen har merket seg at et sentralt formål med etableringen av forebyggingsenheten er å oppfylle forpliktelsene som Norge har påtatt seg som følge av tilslutningen til Torturkonvensjonens tilleggsprotokoll, kalt OPCAT. Komiteen har merket seg at enheten har brukt etableringsfasen etter opprettelsen våren 2014 til å forberede en effektiv gjennomføring av forebyggingsmandatet, og den har gjennomført totalt 5 besøk til fengsler og politiarrester. Komiteen har også merket seg at enheten har inntrykk av at det mangler tilstrekkelig klare føringer på områder der myndighetsutøvelsen er av spesielt inngripende karakter.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 02.06.2015

    Behandlet i Stortinget: 10.06.2015