Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Mangfald og armlengds avstand. Mediepolitikk for ei ny tid

Meld. St. 17 (2018-2019), Innst. 365 S (2018-2019)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Melding fra Kultur- og likestillingsdepartementetSaken er behandlet i familie- og kulturkomiteenInnstilling avgitt 03.06.2019Innst. 365 S (2018-2019)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet Mediemeldingen og besluttet å vedlegge den protokollen. I sine merknader i innstillingen slutter komiteen seg til en ny modell for finansiering av NRK, hvor forutsigbarheten for NRKs økonomi styrkes gjennom en ordning med faste, økonomiske rammer og stortingsvedtak om konkrete styringssignal for fire år av gangen. Det er imidelrtid uenighet i komiteen om dette vil sikre tilkstrekkelig uavhengighet og økonomiske forutsigbarhet for NRK. Komiteen deler regjeringens mål om å samle all mediestøtte i en ordning og intensjonen om å styrke prinsippet om armlengdes avstand. Meldingens forslag om å opprette et mediestøtteråd får støtte fra regjeringspartiene. Komiteen oppfordrer regjeringen til å starte et arbeid for å finne frem til virkemidler som kan muliggjøre rask iverksettelse av tiltak ved fremtidige utfordringer i mediebransjen. Representantforslaget om utvidelse av konsesjon for lokalradio på FM-nett ble ikke vedtatt.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 03.06.2019

    Behandlet i Stortinget: 11.06.2019