Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om å styrke a-krimsentrene

Dokument 8:198 S (2022-2023), Innst. 388 S (2022-2023)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Anna Molberg, Aleksander Stokkebø, Dagfinn Henrik Olsen, Dag-Inge Ulstein, Gisle Meininger Saudland, Henrik Asheim, Ingunn Foss, Ingvild Wetrhus ThorsvikSaken er behandlet i arbeids- og sosialkomiteenForslag fra (H), (FrP), (V), (KrF)Innstilling avgitt 16.05.2023Innst. 388 S (2022-2023)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet et representantforslag fra Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti om å styrke a-krimsentrene. Følgende anmodningsforslag ble enstemmig vedtatt: Stortinget ber regjeringen sørge for at a-krimsentrene prioriterer operative kontroller, sanksjonering og etterforskning, samt at kunnskapsinnhentingen innrettes å for å understøtte dette. Stortinget ber regjeringen sørge for at man i a-krimsamarbeidet prioriterer bruk av arrest og utlegg fra kriminelle aktører. Stortinget ber regjeringen sikre at politiet har tydelige hjemler for deltakelse i kontrollgruppen og kunnskapsbyggingen ved a-krimsentrene, og om nødvendig komme tilbake til Stortinget med forslag til oppdaterte lovhjemler. Stortinget ber regjeringen sørge for at a-krimsentrene har en plan for samarbeidet med ikke-statlige aktører som er tett på ofrene for arbeidslivskriminalitet, samt at det etableres et kontaktpunkt/en tipsløsning.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 16.05.2023

    Debattert i Stortinget 01.06.2023
    Votert i Stortinget 01.06.2023