Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Lov om omsetning av bøker (bokloven)

Prop. 82 L (2022-2023), Innst. 461 L (2022-2023), Lovvedtak 110 (2022-2023)

Status: Lovsaken er ferdigbehandlet og sanksjonert i statsråd. Opplysninger om ikrafttredelse fremgår nederst i høyre kolonne.

Lovforslag fra Kultur- og likestillingsdepartementetSaken er behandlet i familie- og kulturkomiteenInnstilling avgitt 25.05.2023Innst. 461 L (2022-2023)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har vedtatt Lov om omsetning av bøker (bokloven). Loven ska legge til rette for at det skapes en mangfoldig litteratur på de norske språkene, samisk, samt de nasjonale minoritetsspråkene. En av de sentrale bestemmelsene i loven er innføring av obligatorisk fastpris i tolv måneder for hvert publiseringsformat som utgis av den enkelte boka. E-bøker og digitale lydbøker med fastpris skal heller ikke kunne strømmes i strømmetjenester før fastprisperioden for det respektive formatet er utløpt. Det ble også vedtatt seks anmodningforslag. Blant annet ber Stortinget regjeringen utrede universell utforming av lydbøker og om å utrede hvordan strømmemarkedet kan reguleres i bokloven og om det er mulig å fastsette bestemmelser for folkebibliotekene om digitalt utlån av digitale verk.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 25.05.2023

    Behandlet andre gang i Stortinget 12.06.2023