Helge André Njåstad (FrP): Vil utenriksministeren ta initiativ til at norske ambassader heller bruker sider frå Hardanger når dei har tilstellinger framfor bobler frå Italia, Frankrike og resten av verden?
Begrunnelse
Norge har mange ambassader rundt om verden som profilerer Norge på ein flott måte. Ofte med tilstellinger i ambassaden. Når Stortinget reiser på ulike reiser er me også ofte innom og det er nyttig.
Eg har merka meg på dei reisene eg har vært på at det ofte blir servert champagne, prosseco og liknande når norske ambassader har tilstellingar.
Ei viktig oppgåve for ein norsk ambassade er å fremme norske interesser. Eg meiner difor dette kunne vært ein fin arena å heller servere norsk kvalitetscider framfor franske, italienske dråper. Som heilt subjektivt frå mi side heller ikkje når Hardangersideren til knærne av kvalitet.
Hardangersider er ein beksytta georgrafisk tittel og produkta held høgt nivå. Om norske myndigheter bruker sin innkjøpsmakt vil det gagne både produsentane og Vinmonopolet. I tillegg vil det kunne fremme norsk reiseliv og være med å formidle norske interesser.