Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Årsmelding fra Ombudsmannen for Forsvaret

Tirsdag 4. april overleverte Ombudsmann for forsvaret, Roald Linaker, årsmeldingen for 2016 til Stortinget. 

Tirsdag 4. april overleverte Ombudsmann for forsvaret, Roald Linaker, årsmeldingen for 2016 til Stortinget. Foto: Stortinget.

Ombudsmannen for Forsvaret skal ivareta rettighetene til Forsvarets personell, og sørge for at ingen blir urettmessig behandlet mens de tjenestegjør i Forsvaret.

Les Ombudsmannens årsmelding for 2016.

Funn i 2016

Rapporten synligjør betydelige mangler i Forsvarets bygninger, og Linaker vil særlig fremheve at bygningene må tilrettelegges bedre for begge kjønn.

Videre er ombudsmannen bekymret for de vernepliktiges velferdstilbud og opplæring, etter at den nye langtidsplanen for Forsvaret vedtok endring og reduksjon av tilbudet.

Nemnda er derimot svært tilfreds med at behandlingstiden for sikkerhetsklareringer er gått vesentlig ned i 2016.

Årsmeldingen skal behandles av kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Ekspert på sitt fagfelt

Stortinget er den kontrollerende myndighet og passer på at regjeringen følger opp det Stortinget har vedtatt. Deler av kontrollvirksomheten er overlatt til eksterne kontrollorganer som er eksperter på sine fagfelt. Ombudsmannen for Forsvaret er et slikt organ. De er underlagt Stortinget og rapporterer til Stortinget i form av dokumenter.

Les mer om Stortingets eksterne kontrollorganer.

Sist oppdatert: 05.04.2017 16:16
: