Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Porosjenko besøker Stortinget

Det pågående reformarbeidet i Ukraina står høyt på agendaen når president Petro Porosjenko møter stortingspresidenten og utenriks- og forsvarskomiteen tirsdag 18. oktober.

Ukrainas president Petro Porosjenko. © Claude Truong-Ngoc/Wikimedia Commons.

Ukrainas president Petro Porosjenko. © Claude Truong-Ngoc/Wikimedia Commons.

Ukrainas president besøker Stortinget tirsdag 18. oktober i forbindelse med et offisielt besøk til Norge.

– Jeg er spesielt opptatt av å høre om hvordan det går med det pågående arbeidet med reform av domstolvesenet og med anti-korrupsjonsarbeidet. Dette er viktige forutsetninger for den demokratiske utviklingen i Ukraina og for å styrke velferden til det ukrainske folket. Det er også viktig at dette reformarbeidet lykkes for at Ukraina skal kunne tiltrekke seg utenlandske investeringer. Jeg har stor respekt for at reformarbeidet er en stor og vanskelig oppgave under krevende forhold, ikke minst med tanke på Russlands vedvarende anneksjon av Krim og destabiliseringspolitikk i Øst-Ukraina, påpeker stortingspresident Olemic Thommessen før møtet.

På Stortinget skal Porosjenko ha møter med stortingspresidenten og utenriks- og forsvarskomiteen. Tema for møtene er nettopp demokratiutviklingen i Ukraina, forholdet til Russland og det nordisk-baltiske initiativet overfor Radaen − det ukrainske parlamentet.

– I mitt møte vil jeg også snakke om Stortingets engasjement overfor Radaen. Stortinget har et aktivt samarbeid med det ukrainske parlamentet. Planen er at dette arbeidet skal styrkes ytterligere etter president Porosjenkos besøk, sier Thommessen.

Petro Porosjenkos offisielle besøk til Norge er etter invitasjon fra statsminister Erna Solberg. Besøket er et gjenbesøk etter statsministerens besøk til Ukraina i november 2014, og er første gang et ukrainsk statsoverhode besøker Norge.

Les også:

Stortingspresidenten til Ukraina-uken

Stortingspresidenten til Kiev – igjen

− Åpenhet og tillit er grunnprinsipper i demokratiet

Sist oppdatert: 17.10.2016 13:20
: