Stortingsbygningen 150 år

I 2016 fyller stortingsbygningen 150 år. Nedenfor kan du lese mer om stortingsbygningen, anekdoter fra bygningens rikholdige historie, og om jubileumsarrangementer i 2016.

Visste du at det tok over femti år før Stortinget fikk sin egen bygning? At stortingsbygningen kunne ha sett ut som en nygotisk kirke, eller at den kunne ha ligget i slottsparken? At stortingssalen opprinnelig var hvit? At det har forekommet barnefødsler i stortingsbygningen?

Historien om stortingsbygningen er en historie om utviklingen av det norske demokratiet, om arkitektur, modernisering og byutvikling. I denne artikkelserien finner du korte anekdoter som byr på små og store overraskelser. Følg med og bli bedre kjent med bygningens historie.

Jubileumsutstilling i Stortinget

Høsten 2016 tilbyr Stortinget faste gratis omvisninger i jubileumsutstillingen om stortingsbygningen på mandager kl. 17.15. I utstillingen fortelles historien om arkitekt Emil Langlets stortingsbygning fra 1866 frem til den store ombyggingen under arkitekt Nils Holters ledelse på 1950-tallet.

Jubileumsarrangementer

Stortingsbygningens 150-årsjubileum ble feiret med en rekke arrangementer våren 2016. Høsten 2016 holdes det fortløpende omvisninger i jubileumsutstillingen. Les mer om de ulike aktivitetene her.

Visste du at?

Vil du lære mer om stortingsbygningen? Historien om stortingsbygningen er en historie om utviklingen av det norske demokratiet, om arkitektur, modernisering og byutvikling. I denne artikkelserien finner du små anekdoter som byr på små og store overraskelser om stortingsbygningen.