11. Vest-Norden

Parlamentarisk samarbeid mellom Færøyene, Grønland og Island har røtter tilbake til 1985, men samarbeidet ble mer formalisert i 1997 da landene vedtok sin nåværende samarbeidsavtale og forretningsorden, og man endret navnet fra Vestnordisk samarbeidsforum til Vestnordisk Råd. Færøyenes Lagting, Islands Allting og Grønlands Landsting velger 6 representanter hver til Vestnordisk Råd, dvs. 18 medlemmer i alt.

Stortingets presidentskap besluttet høsten 2002 å etablere et tettere samarbeid med Vestnordisk Råd, og stortingsrepresentanter har siden deltatt på konferanser i regi av Vestnordisk Råd som observatører og som gjester ved årsmøtene til Vestnordisk Råd. Ved årsmøtene har et medlem av presidentskapet deltatt. Ved temakonferansene har representanter fra relevante fagkomiteer deltatt.

Stortingsrepresentant Torfinn Opheim (A) deltok på rådets temakonferanse om Arktis på Grønland i mars 2012, mens visepresident Per-Kristian Foss deltok på årsmøtet 4.–6. september 2012 på Færøyene. Stortingsrepresentant og leder av Nordisk Råds delegasjon, Rigmor Andersen Eide (KrF), er utpekt av Nordisk Råds presidium til å være Nordisk Råds observatør i Vestnordisk Råd, og deltok også på årsmøtet.