5. Forslag fra mindretall

Forslag fra Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre:

Forslag 1

Stortinget ber Regjeringen følge utviklingen av strømprisen nøye. Dersom en unormal situasjon igjen oppstår på elektrisitetsmarkedet, bør det på nytt vurderes å bruke bostøtten for å avhjelpe situasjonen for de mest vanskeligstilte.

Forslag fra Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti:

Forslag 2

Stortinget ber Regjeringen komme tilbake til Stortinget med en sak om å sette Slottsplassen i stand gjennom for eksempel stenlegging.

Forslag 3

Stortinget ber Regjeringen nedlegge Husleietvistutvalget i Oslo og Akershus.

Forslag fra Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre:

Forslag 4

Stortinget ber Regjeringen i kommuneproposisjonen for 2008 styrke kommunesektoren gjennom å øke kommunenes andel av skattøret.

Forslag fra Fremskrittspartiet og Høyre:

Forslag 5

Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med kommuneproposisjonen for 2008 legge til grunn at den kommunale andelen av selskapskatten økes til 4,25 pst.

Forslag 6

Stortinget ber Regjeringen gjennomføre en delprivatisering av Statskonsult. Dette gjøres for å sette fokus på markedsrettingen av virksomheten slik at Statskonsult kan utvikle seg til å bli bærekraftig. Det forutsettes at en ikke ubetydelig andel av aksjene selges og at det hentes inn kapital for satsingen.

Forslag 7

Stortinget ber Regjeringen utrede hvorvidt kommunene holder seg til selvkostprinsippet for byggesaksgebyrer.

Forslag fra Fremskrittspartiet:

Forslag 8

Stortinget ber Regjeringen utvikle forslag hvor enkeltkommuner får overta rollen som regional utvik­lingsansvarlig, og dermed de virkemidler som tillegges fylkeskommunen knyttet til regional næringsutvikling.

Forslag 9

Stortinget ber Regjeringen oppløse det statsfinansierte Romanifolkets fond og tilbakeføre pengene uavkortet til giverne.

Forslag 10

Stortinget ber Regjeringen foreta de nødvendige grep for å legge ned Sametinget.

Forslag 11

Stortinget ber Regjeringen oppløse det statsfinansierte Samefolkets fond og tilbakeføre pengene uavkortet til giverne.

Forslag 12

Stortinget ber Regjeringen nedlegge Kompetansesenteret for urfolks rettigheter.

Forslag 13

Stortinget ber Regjeringen selge Ressurssenter for natur- og reindriftstjenester til høystbydende. Et eventuelt overskudd tilbakeføres uavkortet til statskassen.

Forslag 14

Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om å avvikle Finnmarkseiendommen, og foreslå eventuelle nødvendige lovendringer.

Forslag 15

Stortinget ber Regjeringen utrede og legge frem en sak for Stortinget om nedleggelse av Utlendingsnemnda der oppgavene overføres til Arbeids- og inkluderingsdepartementet.