Brev fra Finansdepartementet v/statsråden til Stortingets presidentskap, datert 30. oktober 2008

Korrigering av trykkfeil i St.prp. nr. 1 (2008-2009) Skatte-, avgifts- og tollvedtak

St.prp. nr. 1 (2008-2009) inneholder dessverre noen uklarheter og feil.

Side 15

Tabell 1.5: I tekstkolonnen under overskriften "Petroleum" står det "Avgift på utvinning mv." Det skal stå: "Avgift på CO2-utslipp, arealavgift mv."

Side 22

Tabell 2.1, fotnote 11. Det skal til slutt i fotnoten tilføyes: "Rabatten begrenses fra 2009 til et arveavgiftsgrunnlag for slike aksjer og andeler på 10 mill. kroner per mottaker."

Side 23

2. avsnitt. Det står: "Regjeringen foreslår at satsene i minstefradraget holdes uendret, og at de øvre grensene i minstefradraget oppjusteres med anslått lønnsvekst til 70 400 kroner for lønnsinntekt og 58 900 for pensjonsinntekt."

Det skal stå: "Regjeringen foreslår at satsene i minstefradraget holdes uendret, og at de øvre grensene i minstefradraget oppjusteres med anslått lønnsvekst til 70 350 kroner for lønnsinntekt og 58 900 for pensjonsinntekt."

Side 42

I første spalte, siste avsnitt står det: "Ved bruk av den rentefrie avdragsordningen for familiebedrifter blir den årlige avgiftsøkningen ved overføring fra foreldre til barn maksimalt om lag 0,8 pst. av nettoverdiene i virksomheten. Det innebærer at dersom avkastningen etter skatt er minst 0,8 pst. av nettoverdiene i slike virksomheter, kan avgiftsøkningen finansieres gjennom selskapets overskudd i avdragsperioden."

Det skal stå: "Ved bruk av den rentefrie avdragsordningen for familiebedrifter blir den årlige avgiften ved overføring fra foreldre til barn maksimalt om lag 0,8 pst. av nettoverdiene i virksomheten. Det innebærer at dersom avkastningen etter skatt er minst 0,8 pst. av nettoverdiene i slike virksomheter, kan avgiften finansieres gjennom selskapets overskudd i avdragsperioden."

Side 102

I tabell 5.1 skal det til slutt i kolonneoverskriften "Herav endring i formuesskatt" settes inn fotnote 3.

Side 136

I Stortingets vedtak om avgift på alkohol § 1 første ledd (i tabellen) skal satsen for annen alkoholholdig drikk med alkoholstyrke over 3,7 t.o.m. 4,7 volumprosent alkohol være 17,72.

Side 148

Stortingets vedtak om avgift på båtmotorer § 2 første ledd bokstav h fastsetter fritak for båtmotorer som selges til eller innføres av NATO eller NATOs hovedkvarter i Norge, styrker eller personell i den utstrekning dette følger av internasjonale avtaler Norge er forpliktet av. Fritaket omfatter på tilsvarende vilkår også styrker fra landene som deltar i Partnerskap for Fred.

Fritaket er dekket av § 2 første ledd bokstav c. § 2 første ledd bokstav h kan dermed utgå.

Side 155

Stortingets vedtak om avgift på sjokolade- og sukkervarer mv. § 2 første ledd bokstav c skal lyde:

er av mindre verdi og som innføres etter tolloven § 5-9,

Side 156

Stortingets vedtak om avgift på alkoholfrie drikkevarer § 2 første ledd bokstav a nr 3 skal lyde:

leveres til toll- og avgiftsfritt utsalg på lufthavn etter tolloven § 4-30

Side 157

I forslag til vedtak om avgift på sukker mv. er det i § 2 første ledd bokstav f og g foreslått fritak for sukker som leveres til proviant etter tolloven § 4-23, og sukker som leveres til toll- og avgiftsfritt utsalg på lufthavn etter tolloven § 4-30. Fritakene er dekket av ordlyden i § 2 første ledd bokstav d nr. 2 og 3. § 2 første ledd bokstav f og g kan dermed utgå.

Finansdepartementet ber om at det blir tatt hensyn til rettingene ovenfor i forbindelse med Stortingete behandling av St.prp. nr. 1 (2008-2009) Skatte-, avgifts- og tollvedtak.