Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg: Brev fra finansministeren til finanskomiteen, datert 10. desember 1993.

1. Spørsmål i brev av 8. desember 1993 fra Høyres stortingsgruppe ved Erna Solberg:

       Det er i tidligere lovarbeider antydet at det vil bli opprettet et sentralt register for RISK-beløp. Vi ber om departementets vurdering av et slikt register.

       Det vil bli opprettet et sentralt RISK-register (sentral database) i Skattedirektoratet innen begynnelsen av april 1994 hvor alle RISK-beløp vil bli registrert. Dette vil gjøre det mulig for den enkelte skattyter å henvende seg til ligningskontoret i egen skattekommune for der å få rede på RISK-beløp for aksjer i selskaper hvor skattyteren er aksjonær.

       RISK-beløp for inntektsåret 1992 for samtlige norske aksjeselskaper (i overkant av 104.000 selskaper) ble beregnet og registrert i midten av november 1993. Meldinger om RISK-beløpene ble umiddelbart sendt direkte fra Skattedirektoratet til selskapene. Det påligger selskapene å informere aksjonærene om RISK-beløpet. Så snart den sentrale databasen er opprettet vil RISK-beløpene for 1992 overføres til sentralregisteret.

       Etter mitt syn vil opprettelsen av et slikt sentralregister være en god løsning for registrering og lagring av RISK-beløp for alle parter, det vil si både for aksjonærer, selskaper og ligningsmyndighetene.

2. Spørsmål i brev av 9. desember fra Høyres stortingsgruppe ved Erna Solberg, vedrørende vurdering av forslag fra NHO er besvart i brev av i dag til Stortingets finanskomité.