9. Sjømannsfradrag for sjømenn ansatt i redningsselskapet

Sammendrag

       For perioden 1992-94 ble arbeidstakere om bord på redningsskøyter under 100 bruttoregistertonn, i strid med forskriften, innrømmet sjømannsfradrag.

       I Innst.O.nr.55 (1995-1996) ba finanskomiteen Regjeringen sørge for at « regelendringer ikke iverksettes for denne gruppen for inntektsårene 1995 og 1996 ». Komiteen ba samtidig Regjeringen om å komme tilbake med en vurdering senest i forbindelse med skatteopplegget for 1997.

       Departementet har antatt at komiteen med sin uttalelse har siktet til at mannskap om bord på redningsskøytene skal ha rett til sjømannsfradrag i de nevnte inntektsår uavhengig av størrelsen på skipet. Departementet har derfor endret forskrift av 13. februar 1992 nr. 88 i henhold til dette.

       Departementet har videre funnet at forskriften bør endres slik at arbeid om bord på Redningsselskapets redningsskøyter kan kvalifisere til sjømannsfradrag også i 1997.

       Departementet vil foreta en nærmere vurdering av denne gruppens rett til sjømannsfradrag for senere inntektsår.

Komiteens merknader

       Komiteen har ingen innvendinger til Finansdepartementets vurdering, men ber Regjeringen snarest avklare den fremtidige status for Redningsselskapets ansatte.