1. Proposisjonens hovedinnhold

       Proposisjonen inneholder bl.a. forslag om enkelte endringer i reglene om krav på erstatning etter lov om naturskadeforsikring. Endringsforslagene gjelder presiseringer og avklaringer av enkelte uklarheter i reglene om foreleggelse av spørsmål om naturskadeforsikring for Statens naturskadefond.

       Det foreslås videre en endring av reglene i lov om forsikringsavtaler, lov om yrkesskadeforsikring og bilansvarsloven om at forsikringsselskapet ikke kan påberope seg foreldelse før det har gitt skriftlig melding om at foreldelse vil bli påberopt.

       Det foreslås videre en klargjøring i reglene om avbrudd av foreldelse i foreldelsesloven. Endringene gjelder i det vesentlige krav som bringes inn for visse forvaltningsorganer eller særskilte klage- eller reklamasjonsnemnder.

       I lov om aksjeselskaper og lov om allmennaksjeselskaper foreslås det enkelte endringer i reglene om konsernfusjon og konsernfisjon.

       I lov om produktansvar foreslås det en presisering for å tilpasse bestemmelsen til EF-direktiv 25. juli 1985 (85/374/EØF) artikkel 8 nr. 1.

       Ellers inneholder proposisjonen forslag om retting av inkurier og enkelte tekniske tilpasninger uten innholdsmessige endringer, først og fremst i aksjelovgivningen, men også i enkelte andre lover.

       Med unntak av endringen i produktansvarsloven og endringer pga. inkurier, er forslagene sendt på høring til en rekke instanser.