2. Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Gunn Karin Gjul, Anne Helen Rui og Knut Storberget, fra Høyre, lederen Trond Helleland, Carsten Dybe­vig og Linda Cathrine Hofstad, fra Fremskrittspartiet, Jan Arild Ellingsen og André Kvakkestad, fra Kristelig Folkeparti, Einar Holstad og Finn Kristian Marthinsen, og fra Sosialistisk Venstreparti, Inga Marte Thorkildsen, er tilfreds med at det skjer en forenkling og systematisering av spredte lovbestemmelser og ulovfestet rett. Lov om notarius publicus vil gjøre det mer brukervennlig og oversiktlig å finne frem til de relevante lovbestemmelser. Loven gir også en positiv avklaring for de som skal utføre notarialforretninger.

Komiteen ber om at politimesteren i Sør-Var­anger politidistrikt gis notarialmyndighet i saker som gjelder vigsler og registrering av partnerskap, samt i notarialforretninger i grenserelaterte saker, bl.a. pga. reiseavstanden til tingretten.

Komiteen fremmer følgende forslag:

«Stortinget ber Regjeringen gi politimesteren i Sør-Varanger politidistrikt notarialmyndighet i saker som gjelder vigsler og registrering av partnerskap, samt i notarialforretninger i grenserelaterte saker.»