2. Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, lederen Olav Akselsen, Bendiks H. Arnesen, Grethe Fossli og Aud Gaundal, fra Høyre, Silja Ekeland Bjørkly, Ivar Kristiansen og Michael Momyr, fra Fremskrittspartiet, Øystein Hedstrøm og Lodve Solholm, fra Sosialistisk Venstreparti, Åsa Elvik og Inge Ryan, fra Kristelig Folkeparti, May-Helen Molvær Grimstad og Einar Steensnæs, og fra Senterpartiet, Odd Roger Enoksen, har merket seg at lovforslaget innebærer en gjennomføring av europaparlaments- og rådsdirektiv om en informasjonsprosedyre for standarder og tekniske forskrifter.

Komiteen registrerer videre at lovforslaget innebærer en implementering av direktivets bestemmelser om melding av forslag til tekniske regler i sin helhet.

Komiteen har merket seg at direktivets bestemmelser om melding av standarder ikke blir innarbeidet, og dette er blant annet fordi slik melding foregår via nasjonale og europeiske standardiseringsorganer til ESA og kommisjonen.

Komiteen viser til brev av 9. november 2004 til statsråden samt svar gitt 11. november 2004. I statsrådens svarbrev framgår det at Regjeringens lovforslag om EØS-høring er en kodifisering av gjeldende praksis. Komiteen har merket seg statsrådens påpeking av at tekniske regler innenfor landbruks- og fiskerisektoren som faller utenfor EØS-avtalen, ikke skal meldes etter direktiv 98/34/EF, hvilket innebærer at det ikke vil være forskjell på dagens praksis og praksis som vil følge av Regjeringens lovforslag.

Komiteen har ellers ingen merknader.