3. Særskilte transporttiltak

Kap. 4330 Flytransport og Hurtigruten (jf. kap. 1330)

Post 72 Avgift til finansiering av kjøpav flytransporttenester

       I og med avreguleringa av flyrutenettet i Noreg 1. april 1994, er det lagt til grunn å innføre ei særskilt avgift på kr 10 pr. seteavgang på innanlands flyruter frå same dato, jf. St.prp. nr. 1 Tillegg nr. 7 (1993-1994).

       Flyselskapa sine planar frå 1. april 1994 gir etter Samferdselsdepartementet sitt syn heile landet eit tenleg flyrutenett med ein standard om lag på same nivå som før avreguleringa.

       Samferdselsdepartementet vil derfor vente med å bruke heimelen til å krevje inn avgift til det eventuelt blir naudsynt for å sikre eit tilfredsstillande flytilbod.

       Samferdselsdepartementet vil først i samband med nysalderinga av statsbudsjettet for 1994 kome attende til forslag om endra løyving på kap. 1330, post 72, og kap. 4330, post 72.

Komiteens merknader

       Komiteen har merka seg at departementet ikke ser grunn til å kreve inn seteavgifta nå, ut fra at ruteopplegget er om lag på samme nivå som før dereguleringa.

       Komiteen forutsetter at departementet følger denne utviklinga og er lydhør for reaksjoner om redusert rutetilbud fra distriktene.