8. Økonomiske og administrative konsekvenser

Forslagene i proposisjonen omfatter tiltak innen alle forsvarsgrener og vedrører både krigsstrukturen og fredsorganisasjonene.

       Tiltakene vil kunne gi en reduksjon på 73 årsverk til sammen. Det er ventet en gjennomsnittlig årlig innsparing i driftsutgiftene med 20 mill. kroner. Beregnet etter nåverdimodellen vil tiltakene kunne gi en innsparing på 101 mill. kroner over 10 år.

       I samarbeid med de kommuner som er berørt av organisasjonsendringene i denne proposisjonen, vil det bli utredet i hvilket omfang og på hvilke vilkår det eventuelt kan bli aktuelt å avhende bygg og anlegg i sammenheng med etablering av ny næringsvirksomhet.

Komiteens merknader

       Komiteen har merket seg at de foreslåtte tiltak i denne proposisjonen vil kunne gi en innsparing på 101 mill. kroner over 10 år, beregnet etter nåverdimodellen.

       Når det gjelder eventuell avhending av bygg og anlegg til kommuner i forbindelse med etablering av ny næringsvirksomhet, viser komiteen til den fullmakt komiteens flertall gikk inn for i Innst.S.nr.141 (1993-1994).

       Komiteens medlem fra Fremskrittspartiet viser til sin dissens i samme innstilling.