6. Presidentskapets tilråding

       Presidentskapet viser til ovenstående og rår Stortinget til å gjøre slikt

vedtak:

I.

       I « Bestemmelser om stortingsrepresentanters godtgjørelse m.v. », fastsatt av Stortinget 10. november 1966, med senere endringer, gjøres følgende endringer:

§ 1 skal lyde:

       Den godtgjørelse som tilkommer enhver representant og innkalt vararepresentant for deltakelse i Stortinget skal være:

a) En årlig godtgjørelse som fastsettes av Stortingets lønnskommisjon med Stortingets samtykke. Godtgjørelsen utbetales med 1/12 hver måned. Innkalt vararepresentant tilkommer godtgjørelse i forhold til den tid han har gjort tjeneste.
b) En godtgjørelse pr. dag som utbetales for hele året unntatt juli måned, og som fastsettes slik:
1. For representant og innkalt vararepresentant som har sin faste bopel i Oslo eller i en avstand av inntil 40 km regnet fra Stortinget: Den sats som i medhold av ligningsloven av 13. juni 1980 nr. 24 § 7-1 er fastsatt i takseringsreglene punkt 3.2.2: Merutgifter til ett måltid for skattytere som daglig reiser mellom hjem og arbeidssted.
2. For representant og innkalt vararepresentant som har sin faste bopel i riket for øvrig: Den sats som i medhold av ligningsloven § 7-1 er fastsatt i takseringsreglene punkt 3.2.1: Fravær fra hjemmet - opphold på hybel/brakke.

§ 2 oppheves.

§ 3 første ledd oppheves.

Nåværende annet og tredje ledd blir nye første og annet ledd.

II.

       Endringene under I trer i kraft 1. juli 1996.

       Som overgangsregel fra dette tidspunkt og inntil vedtak i henhold til § 1 bokstav a første punktum gis virkning første gang, skal denne bestemmelse lyde:

       En årlig godtgjørelse som svarer til lønnstrinn 60 i statens lønnsregulativ.

III.

       Stortingets lønnskommisjon fastsetter med Stortingets samtykke den årlige godtgjørelsen til stortingsrepresentantene og regjeringens medlemmer. Stortingets presidentskap oppnevner lønnskommisjonens leder og to andre medlemmer for fire år. Lederen innkaller til møter i kommisjonen. Kommisjonen er beslutningsdyktig når alle medlemmer er til stede. Presidentskapet kan fastsette utfyllende regler for kommisjonens virksomhet.

       Kommisjonen skal første gang fastsette godtgjørelsene innen 1. oktober 1996.

IV.

       Stortingets presidentskap gis fullmakt til å oppnevne et utvalg som skal utrede behovet for endringer i loven om pensjonsordning for stortingsrepresentanter, og til å utarbeide mandat for utvalget.

Oslo, i Stortingets presidentskap, den 14. juni 1996.

Kirsti Kolle Grøndahl. Edvard Grimstad. Jan P Syse.
Gunnar Skaug. Inge Myrvoll. Dag Jostein Fjærvoll.