2. Komiteens merknader

       Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Sigvald Oppebøen Hansen, Sigbjørn Johnsen, Ragna Berget Jørgensen, Gunnar Skaug, fra Senterpartiet, Edvard Grimstad og Marit Tingelstad, fra Høyre, Jan P Syse og Petter Thomassen, fra Sosialistisk Venstreparti, Kjellbjørg Lunde, fra Kristelig Folkeparti, Dag Jostein Fjærvoll og fra Fremskrittspartiet, Carl I Hagen viser til Riksrevisjonens melding og har følgene merknader:

       Når det gjelder selskaper under forvaltningsbedriften Luftfartsverket, registrerer komiteen at Luftfartsverkets Parkeringsanlegg AS har et akkumulert underskudd pr 31. desember 1995 på 26,1 mill kroner og at aksjekapitalen på 100.000 kroner formelt sett er tapt. Komiteen registrerer videre at styret ikke finner grunn til å iverksette tiltak, da styret mener at fremtidig inntjening gjør selskapets finansielle situasjon betryggende. Komiteen legger til grunn at Samferdselsdepartementet til en hver tid påser at kapitalsituasjonen i selskapet er i samsvar med regelverket og dermed også gjeldende aksjelov.

       Komiteen registrerer når det gjelder Statkorn Holding AS, at Stortinget etter Riksrevisjonens oppfatning ikke ble tilstrekkelig orientert om avgiftsfritaket og konsekvensene av dette. Komiteen viser for øvrig til at Statkorn Holding AS er omtalt i Dok.nr.1 (1996-1997), og vil inngå i komiteens behandling av dette dokument.