Vedlegg 2

Brev fra samferdselsminister Odd Einar Dørum til kontroll- og konstitusjonskomiteen, datert 26. mars 1998:

Høring om Nordhordlandsbroen - opplysninger om prisstigning på betongkonstruksjoner

       Jeg viser til kontroll- og konstitusjonskomiteens brev datert 18. mars 1998.

       Komiteen ønsker en nærmere redegjørelse om Samferdselsdepartementets behandling av et brev fra Utvalet mot flytebru over Salhusfjorden, datert 16. mars 1987. Som det fremgår av adresselisten er dette brevet fra Utvalet også sendt Vegdirektoratet.

       Det er vanskelig å rekonstruere i detalj de vurderinger som ble gjort i departementet for elleve år siden. For perioden 1987 til 1998 finnes det omtrent 350 dokumenter som angår Nordhordlandsbroen i Samferdselsdepartementets arkiv, deriblant er en rekke brev fra Utvalet mot flytebru over Salhusfjorden. Det finnes ingen dokumentasjon på hvordan brevet er behandlet i departementet. Brevet er som nevnt også sendt til Vegdirektoratet som er departementets fagmyndighet i vegsaker. Kompetansen i slike saker som ble tatt opp i dette brevet ligger hos fagmyndigheten, i dette tilfellet Vegdirektoratet.

       Vegdirektoratet har derfor fått brevet fra kontroll- og konstitusjonskomiteen for kommentarer. Vegdirektoratet har utarbeidet sin vurdering av saken. Jeg legger ved denne vurderingen.