Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Komiteens merknader

Når det gjelder de kapitlene som ikke er omtalt nedenfor, har komiteen ingen merknader og slutter seg til de framlagte forslagene.

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Arnesen, Gravdahl, Hildeng, Kristoffersen, Skogholt og Øyangen, medlemmene fra Fremskrittspartiet, lederen og Nesvik, medlemmene fra Kristelig Folkeparti, Næss og Woie Duesund, medlemmene fra Høyre, Høegh og Sjøli, medlemmet fra Senterpartiet, Løvlien, og medlemmet fra Sosialistisk Venstreparti, Ballo, har merket seg et sterkt mindreforbruk av behovsprøvet tillegg til gravfersstønad. Utgifter til dette formål var beregnet til 52 mill. kroner, men utgifter til og med august viser bare 10 mill. kroner.

Komiteen ber departementet vurdere årsaken til at utgiftene har vært så mye mindre enn antatt, og gi en vurdering av om ordningen er tilstrekkelig kjent.

Komiteen har merket seg at utgiftene til private medisinske laboratorier er gått ned, og at bevilgningen er foreslått redusert med 20 mill. kroner.