Vedlegg 1: Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til statsråd Lars Sponheim, Nærings- og handelsdepartementet, datert 12.januar 1999.

Ad. Dokument nr 3:2 (1998-99) - Riksrevisjonens kontroll med statsrådens (departementets) forvaltning av statens interesser i selskaper, banker m.v. for 1997

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har for tiden Riksrevisjonens Dokument nr 3:2 (1998-99) til behandling. Komiteen viser til at Riksrevisjonen spesielt har tatt opp virksomheter til prinsipiell drøfting. Under Nærings- og handelsdepartementet er Arcus AS spesielt tatt opp.

Komiteen ønsker i denne forbindelse nærmere redegjort for status når det gjelder konklusjon i EFTAs overvåkningsorgan ESAs undersøkelser av den norske stats verdsettelse av Arcus-gruppen.

Komiteen viser videre til Riksrevisjonens gjennomgang av omstillingsmidler i Arcus AS og ber på denne bakgrunn redegjort for hvorvidt departementet nå har konkludert vedrørende bruken av de tilbakeførte/inntektsførte omstillingsmidler i forhold til de forutsetninger som lå til grunn for tildelingen av midlene.

På grunn av komiteens fremdrift i saken bes om en snarlig tilbakemelding.