Vedlegg 2: Brev fra Nærings- og handelsdepartementet v/statsråden til kontroll- og konstitusjonskomiteen, datert 18.januar 1999.

Ad dokument nr. 3:2 (1998-99) - Riksrevisjonens kontroll med statsrådens forvaltning av statens interesser i selskaper, banker mv. for 1997 - Arcus AS

Det vises til Kontroll- og konstitusjonskomiteens brev av 12.januar 1999 der det bes om forskjellig informasjon knyttet til Arcus AS og behandlingen i EFTAs overvåkningsorgan (ESA) av verdsettelsen av Arcus-gruppen.

ESA traff sin endelige avgjørelse i saken den 3.desember 1998. Avgjørelsen innebærer at ESA har funnet at Arcus har mottatt ulovlig offentlig støtte i strid med EØS-avtalens artikkel 61. Kopi av avgjørelsen vedlegges.

Som et foreløpig svar vil Nærings- og handelsdepartementet vise til at ESAs beslutning nå er til behandling i departementet. I samråd med Regjeringsadvokaten vil departementet bruke tiden frem til fristen 3.februar 1999 til å vurdere saken og å utarbeide et svar til ESA.

Departementet vil komme tilbake med en redegjørelse for Kontroll- og konstitusjonskomiteen så snart en endelig vurdering foreligger.