4. Programkategori 22.2 telekommunikasjonar

4.1 Post- og teletilsynet

Samandrag

Departementet foreslår å auke løyvingane på kap. 1380 med 6,3 mill. kroner på post 01 Driftsutgifter, og 2,5 mill. kroner på post 45 Større utstyrskjøp og vedlikehald, til saman 8,8 mill. kroner. Auken blir finansiert med ein tilsvarande auke på inntektssida gjennom auka gebyr og trekk på reguleringsfondet. Dette inneber at kap. 4380 post 01 Diverse avgifter og gebyr, blir auka med 4,4 mill. kroner og 4,4 mill. kroner blir trekt frå reguleringsfondet.

Behovet for løyvingsendringar kjem av pålagde aktivitetar som tidlegare ikkje er kompenserte ved auka løyvingar, og ekstraordinære tiltak som tilsynet vil gjennomføre i 1999.

Komiteens merknader

Komiteen viser til Budsjett-innst. S. nr. 13 (1999-2000) hvor komiteen uttaler:

«Komiteen mener det er grunn til å stille spørsmål ved det stadig økte omfanget av de ulike tilsynsorganene på samferdselsområdet. Komiteen ber derfor departementet foreta en særskilt gjennomgang av tilsynsorganenes oppgaver, organisering og drift - med særlig vekt på grensegangen mellom arbeidsoppgaver til departementet og tilsynene.»

Komiteen er derfor i utgangspunktet skeptisk til nok en gang å øke bevilgningene til Post- og teletilsynet. Ettersom en av årsakene til å øke bevilgningene oppgis å komme av pålagte aktiviteter, finner komiteen likevel å kunne støtte det fremlagte forslaget.