Korreksjon av differanser i statsregnskapet vedrørende Statens Pensjonskasses fond, herunder Statsbanenes pensjonskasses fond

Sammendrag

Statens pensjonskasse bokførte i 1999 renter av Statens Pensjonskasses fond innestående i statskassen, samt nettoavkastning utlån Statsbanenes fond på totalt kr 1 311 475,17 på bakgrunn av brev fra Norges Bank. Kopi av brevet fra Norges Bank ble sendt Finansdepartementet, noe som medførte at også Finansdepartementet foretok posteringen på Statens Pensjonskasses regnskapsførernummer. Statens Pensjonskasse forsto dette som om at beløpet ble bokført to ganger, og har i eget brev til Arbeids- og administrasjonsdepartementet bedt om at beløpet reverseres. Senere har det vist seg at posteringen til Finansdepartementet korrekt utlignet posteringen til Statens Pensjonskasse.

Det bes om Stortingets samtykke til korrigering i det sentrale statsregnskapet på kr 1 311 475,17 med postering over konto for forskyvninger i balansen.

Komiteens merknader

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag, jf. forslag XXIII under kap. 22 Komiteens tilråding.

Post 1 Driftsutgifter

Sammendrag

Det vises til Stortingets vedtak om å innføre netto etterlattepensjoner fra 1. januar 2001 ved endringer i lov om statens pensjonskasse og samordningsloven, jf. Ot.prp. nr. 94 (1998-1999) og Innst. O. nr. 57 (1998-1999). Omleggingen medfører ekstra utgifter til informasjon og programmeringsarbeider.

Bevilgningen på kap. 1540 post 1 foreslås i denne forbindelse økt med 2,95 mill. kroner i 2000.

Komiteens merknader

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag.