5.17 Kap. 269 Norges musikkhøgskole

Sammendrag

Det vises til Stortingets vedtak ved behandlingen av budsjettet for 2000, jf. Budsjett-innst. S. nr. 12 (1999-2000):

«Stortinget ber Regjeringen, under henvisning til stortingsvedtak XXVIII i Innst. S. nr. 295 (1996-1997), sluttføre arbeidet med å skaffe nødvendige tomtearealer for en samlokalisering av Norges musikkhøgskole og tidligere Østlandets Musikkonservatorium på Majorstua. Det forutsettes at den statlige innsigelsen som er reist fra Arbeids- og administrasjonsdepartementet om reguleringsplanen, blir trukket slik at saken kan få sin avslutning.»

Det foreligger ingen endelig avklaring når det gjelder å finne en egnet tomt for samlokalisering av tidligere Østlandets musikkonservatorium med Norges musikkhøgskoles øvrige virksomhet på Majorstua.

Det har vært en dialog mellom Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet, Arbeids- og administrasjonsdepartementet og NRK når det gjelder å utrede de ulike alternativer. Den statlige innsigelsen som ble reist mot omreguleringen av det NRK-eide tomtearealet i Suhms gate/Gydas vei som har vært vurdert som aktuelt for et tilbygg for Norges musikkhøgskole, er kun opprettholdt for en mindre del av området.

Konsulentutredninger foretatt vinteren 2000 konkluderer med at det er teknisk mulig å bygge for Norges musikkhøgskole på en tomt mellom høgskolens eksisterende bygg og NRK-tomten. Statsbygg har fått i oppdrag av Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet å utrede gjenstående usikkerhetsmomenter ved en slik løsning. Dersom det viser seg at prosjektets romprogram på en hensiktsmessig måte lar seg realisere på denne tomten, vil departementet i samarbeid med Norges musikkhøgskole og Statsbygg gå videre med dette alternativet.

Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen forutsetter i Budsjett-innst S. nr. 12 (1999-2000) at det skal gis en kompensasjon til Det teologiske menighetsfakultet for utsatt rehabilitering dersom samlokaliseringen av Norges musikkhøgskole løses ved nybygg. Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet er i dialog med Menighetsfakultetet om dette spørsmålet.

Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet vil komme tilbake til saken i St.prp. nr. 1 (2000-2001).

Komiteens merknader

Komiteen tar dette til orientering.