Post 62 Kompensasjon for merutgifter i forbindelse med midlertidige lokaler

Sammendrag

Det er til nå kommet få søknader om kompensasjon, og det er derfor knyttet stor usikkerhet til bevilgningsbehovet i 2000. Det foreslås at posten reduseres med 53 mill. kroner, mot en tilsvarende økning av tilsagnsfullmakten for 2000. Tilsagnsfullmakten økes dermed fra 90 mill. kroner til 143 mill. kroner, jf. forslag til vedtak. Forslaget vil kunne medføre at utbetaling av tilskudd til enkelte kommuner må utsettes til 2001.

Komiteens merknader

Komiteens flertall, alle unntatt medlemmene fra Fremskrittspartiet, slutter seg til Regjeringens forslag om redusert bevilgning og tilsagnsfullmakt, jf. forslag IV pkt. 2 under kap. 22 Komiteens tilråding.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet vil stemme imot Regjeringens forslag under kap. 229 post 62 og forslag IV pkt. 2 under kap. 22 Komiteens tilråding.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet viser til at hensynet til forutsigbare rammebetingelser for de budsjetterte virksomheter tilsier at det ikke foretas budsjettendringer midt i budsjettåret, uavhengig av om endringen betyr merbevilgning eller kutt, med mindre det foreligger klare begrunnelser for å foreta helt nødvendige justeringer. Disse medlemmer vil derfor la være å gi sin tilslutning til enkelte innstilte forslag selv om forslagets innhold er i samsvar med Fremskrittspartiets politikk.

Disse medlemmer viser også til Innst. S. nr. 243 (1996-1997) om budsjettreformen, som klart fastslår at Revidert nasjonalbudsjett utelukkende skal konsentreres om nødvendige justeringer i årets budsjett.