Komiteens flertall, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Eirin Faldet, Trond Giske og Torny Pedersen, fra Høyre, Afshan Rafiq, lederen Sonja Irene Sjøli og Olemic Thommessen og fra Kristelig Folkeparti, Dagrun Eriksen og Ola T. Lånke, har merket seg Regjeringens forslag til endringer på statsbudsjettet for 2002 og har ingen merknader til de foreslåtte budsjettjusteringene.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet, Ulf Erik Knudsen og Karin S. Woldseth, fra Sosialistisk Venstreparti, Magnar Lund Bergo og May Hansen og fra Senterpartiet, Ola T. Heggem, vil bemerke generelt til St.prp. nr. 27 (2002-2003) at det er store endringer i statsbudsjettet for 2002. Det er store endringer i både ordinære og ekstraordinære kostnader. Disse medlemmer vil påpeke at kommunesektor og fylkeskommunal sektor er pålagt streng budsjett­disiplin som overvåkes av fylkesmannen. Disse medlemmer mener departementene bør tilstrebe seg større budsjettdisiplin.

Kap 1500 Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Komiteens medlemmer fra Sosialistisk Venstreparti merker seg at man ikke har behov for 5 mill. kroner som er avsatt til brukerretting, effektivisering og forenkling av offentlig sektor. Det virker urimelig at man har satt av 5 mill. kroner for mye til dette formålet og hevder at arbeidet fortsetter med full styrke. Disse medlemmer vil foreslå å redusere denne posten i budsjettet for 2003.

Kap 1544 Boliglån til statsansatte

Post 90 Lån

Komiteens medlemmer fra Sosialistisk Venstreparti vil understreke at en bevilgningsreduksjon på 1,053 mrd. kroner er betydelig. Ved realistisk budsjettering er dette midler som kunne vært brukt til andre gode formål.