10.1 Kap. 842 Statlig forvaltning av familievernet

10.1.1 Post 1 Driftsutgifter

Sammendrag

Det foreslås å omdisponere 1 mill. kroner fra kap. 842 Statlig forvaltning av familievernet post 1 Driftsutgifter til kap. 858 Barne-, ungdoms- og familieforvaltningen post 1 Driftsutgifter. Det vises til nærmere omtale av sammenslåingen av Statens barnevern og familievern og Barne-, ungdoms- og familieforvaltningen under kap. 855 Statlig forvaltning av barnevernet post 1 Driftsutgifter.

Bevilgningen under kap. 842 post 1 foreslås satt ned med 1 mill. kroner.

Komiteens merknader

Komiteen viser til merknader under pkt. 10.3.1.3 nedenfor.

Komiteens flertall, alle unntatt medlemmene fra Sosialistisk Venstreparti, slutter seg til Regjeringens forslag om å redusere bevilgningen under kap. 842 post 1 med 1,0 mill. kroner.

Komiteens medlemmer fra Sosialistisk Venstreparti ser ikke behovet for denne omdisponeringen, og mener at det ikke er gunstig at budsjettet for det sentralenheten skal bevilges på ett kap. 855 post 1 som dekker utgiftene til flere formål enn for eksempel barnevern og familievern, mens utgiftene til de regionale tiltakene innen barnevern og familievern dekkes på hvert sitt budsjettkapittel, henholdsvis kap. 858 Statlig forvaltning av barnevernet og kap. 842 Statlig forvaltning av familievernet. Det gir etter disse medlemmers mening en uoversiktlig budsjettsituasjon for disse områdene. På denne bakgrunn går disse medlemmer imot denne omdisponering av bevilgede midler.