13.3 Kap. 1137 Forskning og utvikling

13.3.1 Post 50 Forskningsaktivitet

Sammendrag

For å finne rom for nødvendige tilleggsbevilgninger foreslås bevilgningen redusert med 4,0 mill. kroner. Forslaget innebærer at planlagt aktivitet må reduseres eller utsettes.

Komiteens merknader

Komiteens flertall, alle unntatt medlemmene fra Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet og Kystpartiet, slutter seg til Regjeringens forslag om å redusere bevilgningen under kap. 1137 post 50 med 4,0 mill. kroner.

Komiteens medlemmer fra Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet og Kystpartiet registrerer at Regjeringens forslag til svekkelse av satsingen på forskning, utvikling og innovasjon midt i budsjettperioden står i kontrast til de intensjoner som tidligere har vært signalisert. Kuttene i revidert skjer bl.a. på grunn av en lavere skatteinngang enn beregnet. Disse medlemmer kan ikke stille seg bak en rekke kutt i forskning, utvikling og innovasjon for å finansiere uventede negative effekter av regjeringens skatteletter.

Disse medlemmer går imot forslaget om å redusere bevilgningen under kap. 1137 post 50 med 4 mill. kroner.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet gir sin tilslutning til Regjeringens foreslåtte kutt på denne post. Disse medlemmer viser dog til at denne tilslutning ikke har noen sammenheng med Regjeringens påberopte behov for omprioriteringer. Disse medlemmer mener imidlertid at kuttet er forsvarlig og tilpasset virksomhetens bevilgningsbehov.