16.11.1 Post 24 Driftsresultat

Det legges opp til å redusere underpost 24.2 Driftsutgifter med 5 mill. kroner og øke underpost 24.5 Til investeringsformål tilsvarende. Dette medfører ingen bevilgningsendring på post 24, men har sammenheng med bevilgningsforslagene på post 45 og kap. 5470 post 70, jf. omtale nedenfor.

16.11.2 Post 45 Større utstyrsanskaffelser og vedlikehold, kan overføres

Sammendrag

Oppdaterte investeringsbudsjetter fra Statens Pensjonskasse viser at det er behov for å øke den aktiverbare investeringsrammen på post 45 med 5 mill. kroner.

På post 24 Driftsresultat reduseres driftsutgiftene (underpost 24.2) tilsvarende som følge av at en større andel av utgiftene i 2004 er vurdert å være aktiverbare investeringer. Underpost 24.5 Til investeringsformål øker tilsvarende med 5 mill. kroner.

Det foreslås å øke bevilgningen på post 45 med 5 mill. kroner.

Komiteens merknader

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag om å øke bevilgningen under kap. 2470 post 45 med 5,0 mill. kroner.

Komiteens flertall, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet og Kystpartiet viser til merknad fra en samlet familie-, kultur- og administrasjonskomité som i Budsjett-innst. S. nr. 2 (2003-2004) uttrykte følgende:

"Komiteen mener det er hensiktsmessig at statlige fristilte virksomheter kan videreføre sin pensjonsordning i Statens Pensjonskasse. Både hensynet til de ansatte, virksomhetene og arbeidet med omstilling av statlig sektor tilsier at det åpnes for dette.

Komiteen vil understreke at hensynet til de ansatte, virksomhetene og arbeidet med omstilling i offentlig sektor tilsier at det åpnes for at statlig fristilte virksomheter kan videreføre sin pensjonsordning i Statens Pensjonskasse, blant annet i form av et justert bruttoprodukt."

Flertallet vil understreke dette og forutsetter at dette følges opp.