17.4.1 Post 1 Driftsutgifter

Stortinget vedtok ved budsjettbehandlingen for 2004 at personskadeavgiften skal innlemmes i årsavgiftene (årsavgift og vektårsavgift) og kreves inn av toll- og avgiftsetaten, jf. Budsjett-innst. S. nr. 1 (2003-2004). Dette medfører både engangsutgifter og varige driftsutgifter for toll- og avgiftsetaten. For 2004 vil disse utgiftene utgjøre 5,3 mill. kroner. Det foreslås å øke bevilgningen under post 1 Driftsutgifter med 3,3 mill. kroner for å dekke deler av disse merutgiftene. De øvrige merutgiftene dekkes innenfor gjeldende ramme.

Komiteens merknader

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag om å øke bevilgningen under kap. 1610 post 1 med 3,3 mill. kroner.

17.4.2 Post 45 Større utstyrsanskaffelser og vedlikehold, kan overføres

Sammendrag

Det er med virkning fra 2005 besluttet å avvikle BRAVO (Bank Rapport Valuta Oppgave), som er et rapporteringssystem for valutaoverføringer til og fra utlandet, jf. St.prp. nr. 1 (2003-2004) for Finansdepartementet. Norges Bank og Statistisk sentralbyrå har igangsatt et arbeid med å etablere andre rapporteringsrutiner som skal ivareta valutastatistikken og utenriksregnskapet. Toll- og avgiftsdirektoratet har fått i oppdrag å utvikle et nytt register for kontrollformål. Det nye systemet skal være i drift fra 2005.

Det er satt av 8 mill. kroner til etableringen av registeret i 2004, og arbeidet har nå kommet så langt at leverandør for utvikling og drift er valgt. Nye anslag viser imidlertid at utvikling av registeret vil koste 6 mill. kroner mer enn tidligere antatt. Dette skyldes at tilbudene fra leverandørene generelt var høyere enn antatt, og at det etter høringsrunden foreslås at også Rikstrygdeverket gis elektronisk tilgang til registeret. Det foreslås derfor å øke bevilgningen under post 45 Større utstyrsanskaffelser og vedlikehold med 6,0 mill. kroner.

Komiteens merknader

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag om å øke bevilgningen under kap. 1610 post 45 med 6,0 mill. kroner.