6.9.1 Post 1 Driftsutgifter

Sammendrag

Justisdepartementet foreslår å redusere bevilgningen på kap. 441 Oslo politidistrikt post 1 med 20 mill. kroner mot en økning i bevilgningen på kap. 440 Politidirektoratet - politi- og lensmannsetaten post 1 med 15 mill. kroner og kap. 442 Politihøgskolen post 1 med 5 mill. kroner, jf. omtale under kap. 440 post 1 og kap. 442 post 1.

Komiteens merknader

Komiteens flertall, alle unntatt medlemmene fra Fremskrittspartiet og Kystpartiet, slutter seg til Regjeringens forslag om å redusere bevilgningen under kap. 441 post 1 med 20 mill. kroner.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet og Kystpartiet finner det uakseptabelt at Oslo politidistrikt reduseres som en følge av overføring av personell til Politiets utlendingsenhet. Disse medlemmer er av den oppfatning at det er store oppgaver som Oslo politiet i dag ikke makter å utføre grunnet for lave bevillinger og vil derfor foreslå at Oslo politiet får økt sin bevilgning med 20 mill. kroner.

Disse medlemmer har over lang tid registrert den økende bekymring fra publikum og enkeltansatte i politiet og de negative tilbakemeldinger som har fremkommet mht. økt hverdagskriminalitet og høyere terskel for bistand fra politiet.

Disse medlemmer går imot Regjeringens forslag.