2. Merknader frå komiteen

Komiteen, medlemene frå Arbeidarpartiet, Jan Bøhler, Sigvald Oppebøen Hansen, Stine Renate Håheim, Thor Lillehovde og Tove-Lise Torve, frå Framstegspartiet, Hans Frode Kielland Asmyhr, Morten Ørsal Johansen, leiaren Per Sandberg og Tor Sigbjørn Utsogn, frå Høgre, André Oktay Dahl og Anders B. Werp, frå Sosialistisk Venstreparti, Akhtar Chaudhry, og frå Senterpartiet, Jenny Klinge, viser til at inntektene fra arbeidsdriften i kriminalomsorgen ligger an til å bli høyere enn forventet, og at merinntektene trolig vil overstige merkostnadene. Komiteen vil understreke at den anser det som positivt at arbeidsdriften genererer inntekter, og vil oppfordre kriminalomsorgen til å vektlegge dette også i det videre arbeidet med arbeidsdriften og de som jobber der.

Komiteen merker seg at det fremmes forslag om å øke bevilgningen til politiet med 50 mill. kroner, begrunnet i at det tidligere fremlagte budsjettet ikke inneholder realistiske anslag for inntekter fra salg og innbytte av kjøretøy og lignende som skiftes ut. Komiteen ser positivt på at tilsvarende oppjustering er foreslått i statsbudsjettet for 2010.

Komiteen merker seg at økt aktivitetsnivå i SIS II-prosjektet også medfører økte kostnader, særlig til eksterne konsulenter med særlig spisskompetanse. Komiteen ser det som gunstig at det i justissektoren generelt, og i dette prosjektet spesielt, blir benyttet spisskompetanse der det vil tilføre verdifull erfaring og kunnskap.