Samandrag

Det fremmes i dokumentet følgende forslag

«Stortinget ber regjeringen sørge for videre drift av Aker sykehus, slik at pasienttilbudet ikke svekkes, og den kapasitet som eksisterer, blir benyttet frem til nødvendig kapasitet er ferdig utbygd.»

Forslagsstillerne viser til den pågående debatten knyttet til framtiden for Aker sykehus i Oslo. Det uttales at den aktuelle strukturendringen oppfattes som en nedleggelse av Aker sykehus, og dette er, slik forslagsstillerne ser det, lite fornuftig i dagens situasjon. Økte helsekøer og ventetider tilsier etter forslagsstillernes mening at man har stort behov for den kapasitet som eksisterer ved Aker sykehus.

Forslagsstillerne mener at en nedleggelse av Aker sykehus vil medføre et svekket pasienttilbud i Oslo-regionen, og viser til motstanden mot nedleggelsen blant lokalbefolkningen.

Forslagsstillerne stiller seg for øvrig undrende til at Aker sykehus legges ned som en konsekvens av overkapasitet ved Ahus. Forslagsstillerne har mottatt signaler som tyder på at kapasiteten ved Ahus allerede er sprengt, og mener at omfanget av korridorpasienter synliggjør dette.

Forslagsstillerne er av den oppfatning at regjeringen må gripe inn overfor styret i Helse Sør-Øst i denne saken, slik at man får sikret videre drift av Aker sykehus frem til nødvendig kapasitet eksisterer ved Ahus eller pasienttilbudet sikres på annet vis.