Brev fra representantene Karin Andersen og Anette Trettenbergstuen til Arbeidsdepartementet v/statsråden, datert 23. november 2011

Overgangsordning om rett til dagpenger

Arbeids- og sosialkomiteen har mottatt henvendelser fra berørte personer over 64 år som omfattes av overgangsordningen om rett til dagpenger i 2011. Det anføres at det er mangelfull og utilstrekkelig informasjon fra Arbeids- og velferdsetaten om når overgangsperioden opphører for den enkelte.

Under behandling av Prop. 114 L (2010-2011) Endringer i lov om folketrygd, lov om statens pensjonskasse og i enkelte andre pensjonslover (presiseringar mv. i samband med pensjonsreforma), jf. Innst. 34 L (2011-2012) i Stortinget 10. november 2011, ble spørsmålet om hvilken informasjon som var gitt, reist. I sitt innlegg sa statsråd Bjurstrøm følgende:

”På bakgrunn av henvendelser som har kommet, har jeg bedt Arbeids- og velferdsetaten om en fullstendig redegjørelse for saksbehandlingen knyttet til lovendringen og overgangsreglene. Når denne redegjørelsen foreligger, vil jeg vurdere om det er behov for tiltak, og informere Stortinget om dette på egnet måte.”

Vi ber, på denne bakgrunn, nå om statsrådens redegjørelse for de vurderinger hun gjør etter å ha mottatt Arbeids- og velferdsetatens redegjørelse. Statsrådens svar avventes så raskt som mulig. Komiteen skal avgi sin innstilling til Prop. 1 S (2011-2012) 28. november 2011.

Statsrådens svar bes sendt i kopi til Stortingets arbeids- og sosialkomité.