2. Merknader frå komiteen

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Svein Roald Hansen, lederen Anniken Huitfeldt, Marit Nybakk, Kåre Simensen og Jens Stoltenberg, fra Høyre, Elin Rodum Agdestein, Regina Alexandrova, Sylvi Graham, Øyvind Halleraker og Trond Helleland, fra Fremskrittspartiet, Kristian Norheim, Per Sandberg og Christian Tybring-Gjedde, fra Kristelig Folkeparti, Knut Arild Hareide, fra Senterpartiet, Liv Signe Navarsete, fra Venstre, Trine Skei Grande, og fra Sosialistisk Venstreparti, Bård Vegar Solhjell, viser til at omgrupperingsproposisjonen for 2013 tar for seg budsjettekniske endringer, og at merinntekter for 2013 blir foreslått formalisert. Totalt utgjør omgrupperinga en økning av bevilgningen til Forsvarsdepartementet på 181,847 mill. kroner.

Komiteen merker seg at målsettingen med proposisjonen er å skape best mulig samsvar mellom bevilgningene under de enkelte kapitlene og postene, og endringer i budsjettforutsetningene som har skjedd siden forsvarsbudsjettet for 2013 ble vedtatt. På grunn av den komplekse sammensetningen av kapitlene, med svært variable størrelser, er omgrupperingsproposisjonen et nødvendig verktøy for å sikre god økonomistyring i forsvarssektoren.

Komiteen merker seg at regjeringen også foreslår å øke enkelte bestillingsfullmakter. Komiteen noterer at tilleggsbevilgningene har gått til blant annet IT-infrastrukturtiltak og merutgifter i forbindelse med oppdraget i Syria.

Komiteen merker seg at omgrupperingen omfatter kompensasjonsordningen for veteraner.

Komiteen tar øvrige endringer til etterretning.