Økonomiske og administrative konsekvenser. Ikrafttredelse

Forslagene i proposisjonen gjelder i hovedsak justeringer av bestemmelser om ny uføretrygd som ble gitt ved lov 16. desember 2011 nr. 59, jf. Prop. 130 L (2010–2011) og bestemmelsene gitt i to senere endringslover: lov 7. mars 2014 nr. 5 om endringer i lov om Statens pensjonskasse og enkelte andre lover (ny uførepensjonsordning), jf. Prop. 202 L (2012–2013) og lov 20. juni 2014 nr. 24 om endringer i folketrygdloven, lov om Statens pensjonskasse og enkelte andre lover (tilpasninger til ny uføretrygd i folketrygden og ny uførepensjonsordning for offentlig tjenestepensjon), jf. Prop. 66 L (2013–2014).

Forslagene i proposisjonen har ikke økonomiske eller administrative konsekvenser av betydning.

I de nevnte proposisjoner innledningsvis er det redegjort nærmere for de økonomiske og administrative konsekvensene av innføringen av ny uføretrygd i folketrygden og ny uførepensjonsordning i offentlig tjenestepensjon. Samlet sett vil forslagene i proposisjonen her ikke påvirke anslagene for de samlede økonomiske og administrative konsekvensene av nye uføreytelser i nevneverdig grad i forhold til anslagene som tidligere er presentert for Stortinget. Når det gjelder de økonomiske og administrative konsekvensene av forslaget om å avvikle styret i Statens pensjonskasse vises det til proposisjonens kapittel 3.6.5.

De vedtatte endringene i folketrygdloven og lov om Statens pensjonskasse mv. i forbindelse med innføringen av nye uføreytelser har ikke trådt i kraft og fremgår derfor av tre endringslover. Det foreslås at endringene som foreslås i proposisjonen her i disse tre endringslovene, av lovtekniske hensyn, skal tre i kraft straks.

Det foreslås at de øvrige endringene skal tre i kraft fra det tidspunkt Kongen bestemmer. Iverksetting av ny uføretrygd i folketrygden og ny uførepensjonsordning for offentlig lovfestet tjenestepensjon trer i kraft 1. januar 2015, jf. kongelig resolusjon 20. juni 2014 om ikraftsetting av de aktuelle lovene. Det legges derfor til grunn at disse endringene skal tre i kraft fra 1. januar 2015.